Budva, ljubav koja traje

26. Juni, 2020.
Biznis
Budva je postala gotovo nezaobilazna ljetnja turistička destinacija za sve turiste regiona, koji se nakon višedecenijskog bliskog odnosa više i ne osjećaju kao gosti u našem gradu.

 

Ukoliko želite da samo popijete kafu ispred “Mogrena”, prošetate Starim gradom ili Miločerskim parkom i osjetite bogatu istoriju i kulturu ovog podneblja, uživate na nekoj od brojnih budvanskih plaža ili skrivenih uvala, Budva je tu da vas dočeka kao najbolje prijatelje.

Čarobna obala kao da želi baš svakome da ugodi.

Možda želite da uživate u morskim specijalitetima na pjeni od mora ili istražite budvansko zaleđe vijugavim pješačkim stazama, provedete cijeli odmor na divnoj rivijeri i uživate polako u svemu, Budva vam pruža osjećaj da ste “domaći”, a ne gosti.

Sa više od milion ostvarenih noćenja, gosti iz Bosne i Hercegovine su treće po veličini emitivno tržište u Crnoj Gori. Ipak, nisu brojke ono što goste iz Bosne i Hercegovine čini značajnim za Budvu kao turističku destinaciju - značajnim ih čini kulturološka bliskost i sličnost u mentalitetu, ono “meračenje života” po kojem se posebno poznaju oni koji dišu vazduh južno od Save - ono uživanje koje se najlakše pronalazi baš tu, uz plavetnilo Jadrana, bonacu, dobru hranu i vino, i još bolje prijatelje.

Na 25 kilometara dugoj rivijeri, jednoj od najljepših na Mediteranu, u individualnom (tzv. “privatnom”) smještaju nalazi se oko 32.000 ležajeva u sobama, apartmanima, kućama i vilama za izdavanje, koji je postao pravi ponos Budve budući da parira najkvalitetnijem hotelskom smještaju. Taj potez od Jaza do Buljarice podrazumijeva i 129 hotela sa preko 17.000 ležajeva, od kojih je više od polovine hotela visoke kategorije, sa 4 i 5 zvjezdica, hotele sa kongresnim, SPA i wellness sadržajima, turistička naselja sa dječijim igralištima, otvorenim bazenima i zelenim oazama, ali i male, boutique hotele koji plijene šarmom primorskog gradića. 

Svi su prepoznatljivi po gostoprimstvu i domaćinskoj atmosferi, ali i solidarnosti koja se pokazuje onda kad je najpotrebnija. Izdavaoci privatnog smještaja i hotelijeri su se prilagodili novonastaloj situaciji i sada nude nikad pristupačnije aranžmane, uz dodatne povoljnosti, fleksibilne rezervacije i pogodnosti za boravak djece. Primjera radi, ovoga ljeta na budvanskoj rivijeri četvoročlana porodica može uživati u kvalitetnom hotelskom smještaju na bazi polupansiona već od 50 eura, i to na samoj obali mora.

Budva je tu da i ovog ljeta bude prvi izbor pri odabiru idealne destinacije za odmor, tu je uvijek, jer je Budva – ljubav koja traje!


NEDAVNE OBJAVE
 
NEDAVNE OBJAVE
 
Biznis

Neka Budva bude vaš izbor za ljetovanje

23 Jul 2019
Budva je jedna od najposjećenijih destinacija u Crnoj Gori i centar kulturnih događanja i manifestacija. Poznata je po rivijeri punoj prekrasnih plaža. Legenda iz grčke mitologije kaže kako je Budvu osnovao Kadmo, sin feničanskog kralja Agenona nakon što je protjeran iz Tebe. Svakako prošećite kroz staru jezgru Budve, koja je nekada bila povezana s kopnom pješčanom prevlakom i s vremenom pretvorena u poluotok.