Budvansko ostrvo među 'Devet najljepših plaža Evrope koje treba posjetiti ovog ljeta'

17. Juni, 2019.
Biznis
Budva je još jednom pronašla svoje mjesto među globalno poznatim destinacijama. Ovoga puta dospjela je na listu 'Devet najljepših plaža Evrope koje treba posjetiti ovog ljeta', prestižnog časopisa Forbes, u kojem se navodi:

"Malo ostrvo Sveti Nikola, u Budvi, na listi je najljepših ostrva Evrope zahvaljujući glasovima koje je osvojilo u konkurenciji za Najbolju destinaciju Evrope. Ostrvo Sveti Nikola, koje se nalazi prekoputa prelijepe Budve, dom je nesvakidašnjih plaža, koje obilaze i jeleni iz ostrvske šume." 

 

U ovom elitnom društvu, pored ostrva Sveti Nikola, našle su se i plaže u Engleskoj, Italiji, Francuskoj, Hrvatskoj, Španiji i Grčkoj.

 

Ostrvo Sveti Nikola ili Školj, kako ga zovu mještani, najveće je crnogorsko ostrvo na Jadranu, udaljeno pola sata od aerodroma u Tivtu i dva sata od aerodroma u Dubrovniku. Na razuđenoj obali dugoj skoro 6 km ostrvo se prostire na površini od 47 hektara. Brojna uređena i skrivena kupališta čine ga jednom od najvećih crnogorskih atrakcija. S Budvom je povezan podvodnim sprudom Tunja, na kojem se tokom oseke, na pojedinim mjestima dubina spušta i do pola metra. Do ostrva se najčešće dolazi brodićem ili čamcem, dok oni malo odvažniji mogu i preplivati.

 

Časopis Forbes postoji od 1917. godine i jedan je od vodećih američkih biznis magazina. Portal, www.forbes.com, broji milionske posjete, a na njemu možete pročitati članak u kojem su predložene najljepše evropske plaže koje trebate posjetiti ove sezone. 

 

Jedno je sigurno, Sveti Nikola vam je na dohvat ruke: https://www.forbes.com/sites/ceciliarodriguez/2019/05/27/9-most-beautiful-beaches-in-europe-you-should-visit-this-summer/#4df7f72726cb