Od konobara do jednog od najplaćenijih glumaca Hollywooda

09. April, 2018.
MAGAZIN
Prije početka glumačke karijere, radio je kao čuvar u nuklearnoj centrali, konobar i privatni istražitelj

Proslavio se kroz mnoštvo različitih uloga, jedan je od najuspješnijih glumaca u historiji Hollywooda, a procjenjuje se da su filmovi u kojima je on glavna uloga do danas zaradili blizu 5 milijardi dolara. Izdvojili smo nekoliko stvari zbog kojih je Bruce Willis postao legenda.

 

1.Ličnost koja i danas sija, a kroz svoje filmove uvijek igra ulogu "stvarnog" akcionog heroja, prosječnog momka koji nije toliko različit od nas.

2. Prvi veliki glumački uspjeh Brucea Willisa bila je uloga u televizijskoj seriji Slučajni partneri (eng. Moonlighting) u kojoj je glumio privatnog istražitelja. Za tu je ulogu izabran između čak 3.000 kandidata.

3.Kroz svoje uloge igrao je policajca s oštrim osjećajem za humor, neustrašivog akcionog heroja, divljeg, zapadnog mačo muškarca, nemilosrdnog ubojicu i romatičara. Bez obzira na ulogu, njegovo ime je garancija da se publika neće dosađivati.

4. Prva postavka „Umri muški” bila je ključna stvar u karijeri Bruce Willisa, uvijek će ga povezivati s akcionim junakom u prljavoj majici koji je bio nepristupačan za svoju okolinu.

5. Hollywood će ga zauvijek pamtiti po liku policajca iz Umri muški, i do danas je jedan od najangažiranijih glumaca na svijetu.

6. Kroz film Umri muški, Bruce Willis je približio ulogu manjkavog akcionog heroja koji je često viđen 90-ih godina, u mnogobrojnim blokbasterima.

7. Rečenica kojom se želio našaliti s ekipom “Yippee-ki-yay, motherfucker” nije isječena iz snimljene scene, i ostala je kao sastavni dio filma.

8. Bruce Willis je dobio dvije Emmy nagrade, jednu za najboljeg glumca u dramskoj seriji (Moonlighting) 1987. i jednu za najbolju gostujuću zvijezdu u komediji Prijatelji, 2000. godine.

9. 1987. godine dobio je i Zlatni globus za najboljeg glumca u TV seriji (Moonlighting).

10. Svoju zvijezdu na Holivudskom šetalištu slavnih dobio je 2006. godine.

11.Od nedavno je svoje ime vezao za mađarski brend HELL Energy postavši zaštino lice energetskog pića HELL. Reklama je snimljena u januaru između snimanja dva filma, a prikazuje se u više od 40 zemalja svijeta. Istu možete pogledati na linku: http://www.hellenergy.com/bw_tvc_bih

 

 

 

NEDAVNE OBJAVE
 
NEDAVNE OBJAVE