200 mališana: Završen drugi festival dječijih vrtića u SCC-u

15. Juni, 2017.
Pozitivna svakodnevnica
Proteklih dana Sarajevo City Centar bio je carstvo iz dječije mašte gdje su vladali smijeh, igra i radost. Posjetioci su mogli uživati u dječijim performansima i raznim oblicima njihovog stvaralaštva.

 Na Festivalu su se redom predstavili i pokazali svoja nevjerovatna umjeća, vrtići: JU "Djeca Sarajeva" vrtić „Dječiji grad“sa  folklornom koreografijom „Bosanske igre“, zatim sa plesnim nastupima su se predstavili vrtić „Lastavica“ sa "Četiri mladića idu s Trebevića", vrtić „Leptirić“  sa „Kaubojskim plesom“,  vrtić „Mašnica“ sa „Veličanstvo  dijete“, vrtić „Skenderija“sa „Moj svijet“ vrtić„Slavuj“  sa  „Sirtaki“, vrtić Srećica“ sa „Poletjela golubica“,  vrtić  Šareni voz“ sa „Ja sam samo rosa“, zatim Predškolska ustanova „SUNSHINE“ sa plesnim nastupom „Five little ducks“, Ustanova za predškolski odgoj i obrazovanje „Amel i Nur“ sa „Da šutiš“ i „Amel i Nur“ vrtić „Vogošća“ sa „Još sam samo rosa“.

Festival je propraćen sa sportskim i animacijskim programom pa  su mališani imali utrka sa tajnim preprekama, zatim Hip hop skok i na kraju su se svi dobro izmorili u igri Povuci – potegni, a najbolji osvajali nagrade sponzora.

Na kraju programa svi su odmorili uz kreativnu likovnu radionicu uz zanimljive teme i slaganje puzli, gdje su najkreativniji  također bili nagrađeni.

Sponzori programa su bili Playland, Umbrella, Juice and Smoothie bar, Gohnul Kahvesi i Erom Denis, a voditeljskom palicom upravljala je neponovljiva Emela Burdžović.