Hotel Bristol osigurao iftare za korisnike Narodne kuhinje

12. Juni, 2017.
Predstavnici Grand Hotela Bristol posjetili su Narodnu kuhinju ''Stari Grad'', i uručili vrijednu donaciju za njene korisnike. U skladu s potrebama Narodne kuhinje tokom mjeseca Ramazana, Hotel Bristol obezbjedio je iftare za sve postače, korisnike kuhinje.

 ''Drago nam je da smo ovom donacijom obradovali mnogobrojne postače i osigurali obroke onima kojima je to najpotrebnije. Pored redovnih korisnika Narodne kuhinje, ove godine registrovano je 100 novih, postača, tokom mjeseca Ramazana, a mi smo sretni što smo u prilici pomoći i uljepšati im ramazanske dane. Zasigurno ćemo nastojati i u narednom periodu kroz različite donacije pružati podršku radu Narodne kuhinje'', poručili su iz Hotela Bristol

 

Grand Hotel Bristol proteklih godina organizirao je iftare za pripadnike policije, Hitne pomoći te vatrogasne brigade, a ove godine odlučili su donirati  u Narodnu kuhinju, te na taj način pomoći najugroženijoj kategoriji društva. Narodna kuhinja ima redovnih 1024 korisnika, a svakog Ramazana i dodatan broj postača. Za realizaciju iftara oslanjaju se na pomoć i donacije dobrih ljudi, a iz Hotela Bristol poručuju kako se nadaju da će i druge kompanije slijediti njihov primjer te izdvojiti sredstva i osigurati postačima iftare.