Završen prvi Urban Fest

22. Maj, 2017.
MAGAZIN
Protekle sedmice završen je prvi Urban Fest u Sarajevo City Centru - prezentacija modernih i urbanih sportova, plesa, muzike i umjetnosti za sve dobne skupine, podijeljen na područja djelatnosti: sport, umjetnost, edukaciju i društvenu inovativnost.

 . U sklopu Urban festa bile su organizovane i sportske radionice za najmlađe, a tako su mali sportaši dobili uvid u to kako steći koordinaciju, vještine i navike zdravog života.

Na sceni u SCC-u su se predstavili sportski klubovi: Aikido klub Misogi uz prezentaciju samoodbrane od jednog i više napadača, Karate klub Centar uz prezentaciju Kate, samoodbrane i karate borbe, zatim klubovi ritmičke gimnastike BosnaGym i Viktorija, hip-hop plesni klubovi Fresh Generation i Street Feet Academy, kao i Centar za kulturu Sarajevo i Osnovna muzička škola Mladen Pozajić. Posjetioci SCC-a imali su priliku i slušati predivne muzičke izvedbe članova Instituta za muziku, teatar i multimediju, uz izložbu umjetnina – akvarel slike, ulje na platnu, izložba lehvi sa zlatnim vezom na koži, replike starobosanskih kuća, eksponati rađeni na nekoliko vrsta metala, 3D slika na alu, bakru i mesing foliji, a poznata karikaturistkinja Zana Osmanović je posjetiocima po želji radila karikature.

Voditeljskom palicom na radost svih učesnika upravljao je Elvir Lilo Hadžijamaković. 

NEDAVNE OBJAVE
 
NEDAVNE OBJAVE