Al Shiddi investira u poljoprivredu Srbije

31. Mart, 2017.
Biznis
Posebno zainteresovan za ulaganje u farmu “Mitrosrem”

Prilikom nedavne posjete Republici Srbiji, arapski investitor Sulejman Al Shiddi, posjetio je ministra privrede, Gorana Kneževića. Razgovarali su o investicijama u poljoprivredu te poticanju izvoza u KSA, a zajedno su posjetili nekoliko firmi, ali i novih potencijalnih gradilišta.

 

Predstavnici ministarstva iskoristili su priliku te predstavili značajne projekte koji bi pomoću novih investicija doprinijeli razvoju poljoprivrede na Balkanu.

 

Vlasnik grupacije Al Shiddi, posebno interesovanje pokazao je za ulaganja u prehrambenu industriju, konkretno u farmu Mitrosrem, čija je primarna djelatnost proizvodnja kukurznog brašna, te srbijanskog giganta, poljoprivredno preduzeće PKB.

Investitor bi novčana sredstva usmjerio u razvoj ove privredne grane, a proizvode bi izvozio u Kraljevinu Saudijsku Arabiju. Novim ulaganjima otvorila bi se i dodatna radna mjesta, te znatno ojačala ekonomska suradnja između dvije zemlje.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NEDAVNE OBJAVE
 
NEDAVNE OBJAVE
 
Biznis

Neka Budva bude vaš izbor za ljetovanje

23 Jul 2019
Budva je jedna od najposjećenijih destinacija u Crnoj Gori i centar kulturnih događanja i manifestacija. Poznata je po rivijeri punoj prekrasnih plaža. Legenda iz grčke mitologije kaže kako je Budvu osnovao Kadmo, sin feničanskog kralja Agenona nakon što je protjeran iz Tebe. Svakako prošećite kroz staru jezgru Budve, koja je nekada bila povezana s kopnom pješčanom prevlakom i s vremenom pretvorena u poluotok.