Srbijanski ministar Ljajić ugostio saudijskog investitora Al Shiddija

23. Mart, 2017.
Biznis
Na pomolu nova ulaganja u Republiku Srbiju

 Jedan od najvećih investitora u BiH i regionu, Sulejman Al Shiddi proteklih dana bio je u zvaničnoj posjeti Republici Srbiji. Tom prilikom sastao se s potpredsjednikom Vlade i ministrom trgovine, turizma i telekomunikacija, Rasimom Ljajićem, a na sastanku su razmatrali nova ulaganja u srbijansku privredu.

 'U planu su velika investiranja u Republiku Srbiju, i značajno jačanje prijateljskih i ekonomskih odnosa između dvije zemlje. Gospodin Al Shiddi, između ostalog zainteresovan je i za ulaganje u hotelijerstvo u Beogradu, te u mnoge druge segmente privrede, a naknadno će biti poznato više detalja sa sastanka'', poručili su iz grupacije Al Shiddi

 Posjeta Srbiji rezultat je nedavnog boravka delegacija Bosne i Hercegovine i Republike Srbije u Kraljevini Saudijskoj Arabiji. Tom prilikom domaćini su istakli da je jačanje veza sa BiH i Srbijom u različitim poslovnim segmentima, od velike važnosti za njih kao investitore, te da su im ove dvije države  među najznačajnijim zemljama na Balkanu. 

NEDAVNE OBJAVE
 
NEDAVNE OBJAVE
 
Biznis

Neka Budva bude vaš izbor za ljetovanje

23 Jul 2019
Budva je jedna od najposjećenijih destinacija u Crnoj Gori i centar kulturnih događanja i manifestacija. Poznata je po rivijeri punoj prekrasnih plaža. Legenda iz grčke mitologije kaže kako je Budvu osnovao Kadmo, sin feničanskog kralja Agenona nakon što je protjeran iz Tebe. Svakako prošećite kroz staru jezgru Budve, koja je nekada bila povezana s kopnom pješčanom prevlakom i s vremenom pretvorena u poluotok.