Microsoft održao Public Sector Industry Day

07. Decembar, 2016.
Biznis
Skup okupio preko 100 učesnika iz javnog sektora u Bosni i Hercegovini.

Microsoft BiH je danas u Hotelu Bristol održao Public Sector Industry Day, uz vrhunske predavače iz Microsofta i partnerskih kompanija, koji su govorili o inovativnim idejama i rješenjima kroz primjere javnih institucija koje svoje poslovanje temelje na Microsoft platformi i uslugama.


Centralne teme skupa odnosile su se na projekte digitalne transformacije u javnom sektoru i e-servisima za građane, odnosno proces zaštite podataka i poboljšanja sigurnosti cjelokupnog okruženja. Tokom skupa, bilo je još riječi i o konceptu otvorenih podataka, najboljim praksama pri implementaciji cloud servisa, upravljanju ljudskim resursima, odnosno iskorištenju mogućnosti platforme za poslovnu inteligenciju kao servisu za poboljšavanje procesa donošenja odluka.


“Izuzetno nam je zadovoljstvo da smo danas imali priliku ugostite predstavnike javnih institucija iz Bosne i Hercegovine te tokom skupa predstaviti inovativna rješnja Microsofta i partnera namijenjena upotrebi u javnom sektoru. Microsoft kontinuirano ulaže u razvoj rješenja za zaštitu podataka te predvodi tržište kada je u pitanju broj dostupnih podatkovnih centara širom svijeta, kao i po međunarodnim certifikatima kojima se potvrđuje naša prednost na polju zaštite i upravljanja podacima. Kroz procese digitalne transformacije uvjereni smo da zajedno sa javnim sektorom možemo kreirati nove te poboljšati postojeće e-servise za građane ove zemlje.”, istakao je Omar Krivošija, direktor Microsoft BiH.               

Public Sector Industry Day svojim izlaganjem uveličali su eminentni predavači iz Microsofta zaduženi za poslovanje u Centralnoj i Istočnoj Evropi, Dejan Cvetković, regionalni tehnički direktor za projekte digitalne transformacije, Robert Kosla, regionalni direktor za projekta javne bezbjednosti te Ratko Mutavdžić, direktor za Cloud servise spomenute regije.             

Kao dugoročni partner u ovoj regiji, Microsoft kontinuirano ulaže u nove načine kapitaliziranja inovacija kako bi se povećao ekonomski i socijalni rast. Događaj je ukazao na benefite koje nam tehnologija pruža i kako ista može olakšati poslovanje kako bi se postiglo više.