Nove žitarice za doručak Nestlé CHEERIOS Oats na ukusan način doprinose snižavanju holesterola

01. Decembar, 2016.
Zdravlje
Kompanija Nestlé obogatila je ponudu žitarica za doručak ukusnim, hrskavim pahuljicama CHEERIOS Oats koje sadrže preko 60% cijelog zrna zobi. Zahvaljujući visokom udjelu vlakana te posebno beta-glukana iz zobi, žitarice za doručak Nestlé CHEERIOS Oats na ukusan način doprinose snižavanju holesterola.

Zob prirodno sadrži beta-glukan, u vodi topivo dijetalno vlakno koje ima specifičnu strukturu te utiče na snižavanje razine holesterola u krvi. Visoki holesterol jedan je od faktora rizika u razvoju kardiovaskularnih bolesti, zbog toga je važno voditi računa o uravnoteženoj i raznovrsnoj prehrani i zdravom načinu života.     

Dnevni unos od svega 3 grama beta-glukana pomaže u snižavanju holesterola. Samo jedna porcija žitarica Nestlé CHEERIOS Oats osigurava polovicu preporučenog dnevnog unosa ovog važnog vlakna.          

 „U posljednje vrijeme važnost zobi u pravilnoj prehrani sve češće se spominje. Brojne studije su pokazale povezanost konzumacije ove žitarice sa održavanjem zdravog načina života. Beta-glukan iz zobi djeluje na način da prilikom probavnog procesa stvara gel koji ima sposobnost vezanja holesterola iz hrane i holesterolom bogatih žučnih kiselina pri čemu se spriječava apsorpcija holesterola u krvi. Holesterol se prirodno stvara u organizmu u dovoljnim količinama te između ostalog učestvuje u sintezi hormona i vitamina D. Višak holesterola niske gustoće, tj. „lošeg“ holesterola“, kojeg unosimo putem hrane možemo regulirati pravilnim odabirom namirnica i na taj način zaštiti zdravlje srca.“ - objašnjava Nataša Šoštarić, nutricionistica,  Nestlé Adriatic.

Nestlé osluškuje potrebe svojih potrošača i razvija proizvode koji su istovremeno ukusni i hranjivi. Nove žitarice za doručak Nestlé CHEERIOS Oats odličan su izbor za sve one koji vode računa o pravilnoj prehrani i zdravom načinu života.

Nove žitarice dolaze u dva okusa: Nestlé CHEERIOS Oats klasične i one s dodatkom cimeta.

NEDAVNE OBJAVE
 
NEDAVNE OBJAVE