Investitori iz Mađarske investirat će u projekte Općine Centar

15. Novembar, 2016.
Biznis
Delegacija Općine Centar koju je predvodio savjetnik općinskog načelnika Mustafa Resić, ugostila je u ponedjeljak predsjednicu Bosansko-mađarskog društva Mariku Strack i mađarske investitore Marosa Roberta, Gergiesa Gyulia, Zakaryu Hamdana i Vargu Norberta kojima su predstavljeni veliki investicijski projekti koje će Općina u narednom periodu ponuditi na domaćem i međunarodnom tržištu.

Neki od projekata koji su prezentirani su javna garaža kod Univerzitetskog kliničkog centra Sarajevo, projekt uređenja Merhemića trga na Ciglanama s podzemnom garažom, poslovni objekt s podzemnom garažom smješten iza Unitica, projekt sportsko-rekreativnog kompleksa Hastahana, javna garaža uz Opću bolnicu "Prim. dr. Abdulah Nakaš", tržni centar Skenderija, javna garaža i bazen Skenderija, ledena dvorana Skenderija, hotel uz kompleks Skenderije, sportsko-rekreativni centar s vidikovcem i žičarom na lokalitetu Vranjače-Zlatište, stambeno naselje Šip i drugi.

Strack je istakla da postoji snažan interes investitora iz Mađarske za ulaganje u projekte koji su prezentirani, te da je veliki optimist kada je u pitanju njihova realizacija.

Na sastanku je zajednički zaključeno da investitori iz Mađarske razmotre mogućnosti ulaganja u neki od predstavljenih projekata i da u tom smislu općinskom načelniku upute pismo namjere koje je polazna osnova za svaki vid daljnje saradnje, saopćeno je iz Općine Centar.

NEDAVNE OBJAVE
 
NEDAVNE OBJAVE
 
Biznis

Neka Budva bude vaš izbor za ljetovanje

23 Jul 2019
Budva je jedna od najposjećenijih destinacija u Crnoj Gori i centar kulturnih događanja i manifestacija. Poznata je po rivijeri punoj prekrasnih plaža. Legenda iz grčke mitologije kaže kako je Budvu osnovao Kadmo, sin feničanskog kralja Agenona nakon što je protjeran iz Tebe. Svakako prošećite kroz staru jezgru Budve, koja je nekada bila povezana s kopnom pješčanom prevlakom i s vremenom pretvorena u poluotok.