Besplatni sportsko-zdravstveni pregledi za djecu

03. Novembar, 2016.
Zdravlje
U četiri bh. grada, profesori s višegodišnjim iskustvom u radu sa djecom, djeci će dati individualne savjete i preporuke za zdravije i bezbrižnije odrastanje.

 U periodu od 14. do 19. novembra Merkur BH osiguranje u Sarajevu, Tuzli, Mostaru i Banjoj Luci organizira besplatne sportsko-zdravstvene preglede za djecu uzrasta od 6 do 12 godina. Pregledi će obuhvatiti provjeru fizičke spremnosti djece, test izdržljivosti i sportskih vještina, dok će se ispitivanje funkcije mišića vršiti pomoću osam specifičnih testova. Pregledi su povjereni timu profesora s višegodišnjim iskustvom u radu s djecom, a sprovode se prema programu kompanije Merkur LifeStyle GmbH, članice Merkur Grupacije zadužene za promociju zdravog životnog stila i dobitnika prestižne nagrade za organizaciju medicinskog SPA programa u Evropi. Nakon pregleda roditelji će biti upoznati s finalnim rezultatima i preporukama u smislu zdravog stila života djece.

 

“Mi želimo zdraviju i bolju budućnost djece širom BiH, stoga smo i pokrenuli incijativu o besplatnim sportsko-zdravstvenim pregledima. Naši stručnjaci pobrinut će se da svako pregledano dijete dobije individualne savjete i preporuke za zdravije i bezbrižnije odrastanje. Raduje nas da su roditelji već pokazali veliko interesovanje i prijavili svoju djecu za preglede. Pozivamo i ostale roditelje da prijave svoje mališane do 13. novembra,’’ – naglasila je Sabina Mujanović, predsjednica uprave Merkur BH osiguranja.

 

Prijave djece mogu se izvršiti na besplatni telefon Merkur BH osiguranja 080 02 02 25 ili putem e-maila info@merkur.ba, nakon čega će svako dijete dobiti termin za pregled u trajanju od 30 minuta.  Pregledi će se obavljati tokom pet radnih dana u period od 17 do 20h, na sljedećim adresama Merkur BH osiguranja:

NEDAVNE OBJAVE
 
NEDAVNE OBJAVE