Tim Sparkasse Bank volontirao za djecu Mjedenice

30. Septembar, 2016.
Pozitivna svakodnevnica
Zaposlenici Sparkasse Bank organizirali su volonterski dan za djecu iz Mjedenice s ciljem jačanja socijalne inkluzije djece s posebnim potrebama. Sparkasse volonteri i njihovi mališani istinski su uživali u ovom druženju, a za djecu iz Zavoda Mjedenica organizirano je i besplatno terapijsko jahanje.

Zavod Mjedenica i Sparkasse Bank već duže vrijeme uspješno surađuju na različitim projektima u kojima banka podržava njene štićenike. Finansirani su izleti i kursevi slikanja u prirodi kao vid terapijskog programa, a otkupljivanjem predmeta koje izrađuju djeca u Mjedenici te poklanjanje istih klijentima banke djeci iz Zavoda omogućeno je da se osjete korisnim i produktivnim, ali i da finansiraju svoje aktivnosti.

 

 “Sva sredstva koja su ranijih godina  ulagana u komercijalne poklone i čestitke, usmjerena su na unikatne radove iz Mjedenice. Time smo željeli promovirati ideju ekonomskog osnaživanja onih kojima je potreban sva pažnja i podrška društva”, navodi se iz Sparkasse Bank.   

 

 

S druge strane, Sparkasse Bank pružila je finansijsku podršku i udruženju Riders of Hope koje, između ostalog, radi na projektima terapijskog jahanja, u sanaciji dijela njihovih prostorija.

 

Volonterski dan organizirali su s ciljem spajanja dva udruženja kako bi djeci iz Mjedenice omogućili terapijsko jahanje koje je korisna podrška njihovom razvoju, ali i dali primjer i promovirali ideju inkluzije djece sa posebnim potrebama u društvo tako što su u akciju uključeni uposleni i njihovi mališani.

 

''Mi imamo samo riječi hvale za Sparkasse Bank, i koristimo i ovu priliku da im se zahvalimo za sve što čine za djecu iz Mjedenice, te za organiziranje volonterskog dana u kojem smo svi istinski uživali'', istakao je Selmir Hadžić, direktor Zavoda Mjedenica.