Goran Nikolić – novi direktor prodaje kompanije Nestlé u Bosni i Hercegovini

17. August, 2016.
DOGAĐAJI
Nestléu se pridružio 2005. godine te je obnašao mnoge funkcije unutar odjela prodaje kompanije u Hrvatskoj, Švicarskoj i Engleskoj

Goran Nikolić novi je direktor prodaje kompanije Nestlé u Bosni i Hercegovini. Nikolić će bh timu doprinijeti  širokim spektrom poslovnih znanja i iskustvom rada na internacionalnim projektima.

Goran Nikolić  diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, smjer finansije. Kompaniji Nestlé se pridružio 2005. godine. Devet je godina obnašao brojne visoke funkcije unutar odjela prodaje u Nestlé Adriaticu sa sjedištem u Zagrebu. Do prelaska na novu funkciju, Nikolić je dvije godine bio na specijalizaciji u sklopu Nestlé internacionalnog razvojnog programa u središtu kompanije, u švicarskom Veveyu te engleskom Yorku gdje je bio zadužen za razvoj kanala i kategorije prodaje.

Inače, Nikolić je najmlađi Nestlé zaposlenik u regiji na ovako visokoj poziciji. Kompanija kontinuirano radi na razvoju svojih zaposlenika, prepoznaje talente te teži tome da na najviše pozicije zapošljava ljude koji su tokom godina razvijani unutar kompanije.