Projekt “Pokreni svoj posao u Kaknju” pomoći će 17 osoba

11. Maj, 2016.
Pozitivna svakodnevnica
U okviru projekta „Pokreni svoj posao u Kaknju“ 17 prijavljenih kandidata će za svoje programe dobiti općinska podsticajna sredstva za pokretanje vlastite djelatnosti.

Nakon objave javnog poziva za odobravanje i dodjelu podsticajnih sredstava za razvoj poduzetništva i obrta za 2016. godinu, prijavilo se 30 kandidata, a mogle su aplicirati nezaposlene osobe koje se nalaze na evidenciji Biroa za zapošljavanje Kakanj, te pravne i fizičke osobe koje su registrovale djelatnost u 2016. godini.

Komisija za ocjenu i odabir poslovnih planova za 2016. godinu  je održala sastanak i intervjue sa kandidatima i odobrila 17 programa koji će dobiti podsticajna sredstva.

Tako će Kakanj u ovog godini dobiti servis za grijanje i klimatizaciju, laboratoriju za fotografiju i videografiju, stomatološku ordinaciju i zubotehnički laboratorij. U Kaknju će se proizvoditi i fasadni pribor „Haus“, imat će agenciju za proizvodnju, prodaju i usluge u reklamnoj industriji, a, također,  otvaraja se radionica za proizvodnju tradicionalnih bosanskih kolača i figura od tijesta, novi frizerski saloni, radionice za „dekupaž tehniku“, ručnu izradu unikatnih torbi, drvenih proizvoda, održavanje i popravak motornih vozila i dizajnersko – krojački salon. Novi programom su obuhvaćene i  plastenička proizvodnja i  proizvodnja šumske jagode.

 ( FENA )