Kreatori Talking Toma dolaze u Sarajevo na Samit 100 biznis lidera

10. Maj, 2016.
DOGAĐAJI
Gosti Samit100 biznis lidera iz regiona koji se ove godine prvi put održava u Sarajevu, bit će bračni par Login, osnivači Talking Tom aplikacije i vlasnici OUTFIT7.

Bračni par Samo i Iza Login su trenutno najbogatiji Slovenci a njihovo bogatsvo se procjenjuje na preko milijardu eura vrijednosti. Samo Login će biti jedan od glavnih govornika na Samitu gdje će u uvodnom obračanju predstaviti kako je jedna aplikacija sa regionalnog nivoa ostvarila globalni uspjeh dok će njegova supruga Iza učestvovati u motivacijskom dijelu programa namijenjenom poslovnim ženama.

Samit 100 poslovnih lidera Jugoistočne Evrope okupit će u Sarajevu najeminentnije poslovne lidere iz regiona uključujući Sloveniju, Hrvatsku, Srbiju, Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Makedoniju, Kosovo i Albaniju. Samit 100 trajat će u periodu od 27. do 28. maja 2016. godine u kongresnoj dvorni zgrade ASA Group, a u organizaciji ASA Prevent grupacije i BBI banke. Kopredsjedavajući ovogodišnjeg Samita 100 su Eldin Hadžiselimović, direktor ASA Holdinga i Amer Bukvić, direktor BBI banke.

Bosna i Hercegovina će nakon Slovenije, Hrvatske, Crne Gore i Srbije, prvi put biti domaćin vodećeg biznis događaja u regionu koji okuplja poslovne lidere Jugoistočne Evrope da bi na jednom mjestu predstavile primjere dobre prakse i istovremeno radile na jačanju potencijala za nove investicije kroz saradnju i razvojne projekte. Uz pokroviteljstvo Predsjedništva BiH, ovogodišnji Samit 100 pod nazivom „Dogovor za novo doba Bosne i Hercegovine“ biti održan zajedno sa Brdo Brijuni procesom koji će okupiti političku eminenciju Jugoistočne i Centralne Evrope, navodi se u saopćenju organizatora Samita 100.

Samit 100 biznis lidera inicijativa je koju su 2011. godine pokrenuli Srpska asocijacija menadžera, Hrvatska udruga poslodavaca i Združenje managerjev Slovenije, a ubrzo joj je podršku pružila i Atlas Fondacija iz Crne Gore. Cilj ovakvog događaja, jeste uključivanje poslovnih lidera u dijalog i panel diskusije kojim će pokušati oblikovati novu viziju poboljšanja poslovanja i kvaliteta život u regionu.

( Agencije )

NEDAVNE OBJAVE
 
NEDAVNE OBJAVE