Ove subote Vintage & Art market Mašna

13. April, 2016.
DOGAĐAJI
U subotu, 16. aprila, u Kinu Bosna će se predstaviti 40 izlagačica na Mašna. Vintage & Art marketu.

Ne propustite osjetiti dašak prošlih vremena – dobro se zabaviti, slušati muziku iz perioda ’30-ih, ’40-ih i ’50-ih godina, kupiti unikatne stvari i upoznati veselo društvo.

Nakon uspješno održana tri izdanja Mašna marketa, ova vesela vintage priča se nastavlja. Mašna. Vintage & Art market je namijenjen svim ljubiteljima vintage i retro stvari, umjetnina i rukotvorina, dizajnerima i kolekcionarima koji su u potrazi za drugačijom inspiracijom, unikatnim primjercima predmeta, odjeće i nakita. 

Četvrti po redu Mašna market će se održati u subotu, 16. aprila u prostorijama Kina Bosna (Kino 1.Maj) na adresi Alipašina 19. Program marketa će trajati od 11 do 17 sati, a ulaz će biti besplatan za sve posjetioce. Market će biti prodajnog karaktera te će svi predmeti i odjeća biti na prodaju.

Na marketu će se pojaviti 40 izlagačica, koje dolaze iz Sarajeva, Banje Luke, Tuzle, Zenice i Travnika, sa ručno rađenim nakitom, fotografijama, pločama, knjigama, vintage odjećom, obućom i nakitom, restauriranim namještajem te drugim ukrasnim predmetima. Neki od izlagača su Mašna.Vintage Shop, Modni studio NIT, Pišem ti/Čestitke, Lou Lux, Selma D., Magic Knot, Semina Art, Asha Art & Crafts, Smazalica, Sunny day, Sabaheta Koshi Handmade Jewelry, Unikatni nakit Saida, Narukvice sa čipkom, Art Denizi, Unikatna keramika, Kreativna magija, T&V Arts, Magy art, Neragena Crafts, Mirela Šatara, Šarene kapice, Farmasi cosmetics…

Sve osobe zainteresovane za vintage modu, antikvitete, dekorativne predmete, stare knjige, ploče i rukotvorine su pozvane na druženje kojim će im uljepšati ovaj proljetni dan. Uz mnoge poznate hitove iz prošlog stoljeća, svi zaljubljenici u retro zvuk će moći da nabave komad vintage odjeće, obuće ili nakita kakve su nosili Audrey Hepburn, Marilyn Monroe i druge ikone čijem stilu se i danas divimo, da potraže knjige, ploče ili značke, probaju slasne kolačiće ili nabave nešto za svoje najmlađe.

Jednodnevni market će biti zatvoren u 17 sati, zajedničkim fotografisanjem svih izlagačica. Za više informacija posjetite FB stranicu Mašna.Vintage&art market, FB event ili im pišite na masna.market@gmail.com.

( klix.ba )

NEDAVNE OBJAVE
 
NEDAVNE OBJAVE